b3710fdca78296e4be016cf3f7c481d9_f1157

MIFARE fyller 20 år – Hvordan har det forandret livene våre?

b3710fdca78296e4be016cf3f7c481d9_f1157

1994 var et fantastisk år for innovasjon. For eksempel, åpnet Channel Tunnel, programmeringsspråket Java ble lansert, og verdens første satellitt digital-TV ble lansert. 1994 også varslet innføring av NXP MIFARE teknologi, som har blitt et viktig element i mer enn 40 forskjellige programmer, spesielt for transport billettsystem løsninger, lojalitetsprogrammer og tilgang ledelse over hele verden. Spesielt har det gått på å revolusjonere brukervennlighet og effektivitet av offentlig transport.

Pendlere gamle nok til å huske metro jernbane fra fjoråret husker den arkaiske billettsystemer at pre-datert kontaktløse ordninger. Som om morgenrushet ikke var ille nok, ville kaotiske scener på begge kasser og billett barrierer ofte hilse bleary-eyed byboere som de la ut på sin daglige pendle. Om det var sliter med å finne den rette penger eller fôring papirbilletter inn lite samarbeidsvillig maskiner, reiser på t-banen kan være ganske en ildprøve.

Det er trygt å si at MIFARE har forandret livet til mange pendlere siden disse dager.

Nå ledende programutvikling plattform for kontaktløse løsninger brukes i mer enn 650 byer over hele verden til å forbedre sine offentlige transportsystemer. Og ikke bare på metro-multimodale kontaktløse reisekort, slik som den nylig annonsert av Moskva Department of Transport, må du aktivere pendlere å bruke en eneste sikre smartkort å ri på undergrunnsbaner, tog, busser, trikker og for ytterligere tjenester som sykkelutleie eller vei-tolling.

Ifølge ABI Research, er MIFARE løsninger stod for mer enn 80% av alle kontaktløse billettsystem legitimasjon utplassert som er basert på en betydelig produktportefølje, multi-søknad løsninger og tillit. På innovasjon side MIFARE fortsetter å utvikle seg. Tenk deg hvor praktisk det er å bare trekke ut NFC-aktivert smarttelefon og – takket være innebygd MIFARE teknologi – bruk det som billetter, nøkler eller penger som folk i Bangkok og Dubai. Går enda lenger, MIFARE4Mobile funksjonalitet vil at kunder skal kunne kjøpe billetter via web-butikker og overføre dem til det sikre element i telefonen, akselererende bruk av NFC smarttelefoner med MIFARE funksjonalitet.

Som vi skal feire 20-årsdagen for MIFARE teknologi neste år, ser vi også frem til en fremtid hvor NXP vil fortsette å sette dagsorden i kontaktløs innovasjon. Hva over-the-air-programmet ønsker du å se på smartkortet eller smarttelefon?